11.03.2011 г., 15:46 ч.

Кутията на Пандора 

  Поезия
596 0 0

Прогарят с мъничкитe ръжени
симетрични рани във душата.
Това са само спомени измъчени,
пулсиращи болезнено в главата.

Късат, блъскат и всичко раздират.
Остатъци от някога човек щастлив.
Но през грозните белези прозират
на сърцето желание, порив красив.

Изтръпва, умира, отказва, не спира.
Проплаква с усмивка за новия ден.
От лошото всичко най-лошо отбира.
И сервира го с панделка, мило, на мен.

Отварям, поглеждам и тежко въздишам.
Нещо истинско кротко на дъното спи.
Наранява ме. Гледам го, без да обиждам.
Ала крясъкът бурно в кръвта ми кипи.

Пулсира, събужда се и отваря очи,
вперени в мен - продънена яма.
И не спира, прогаря, боли ме дори.
А мислех, че чувства отдавна там няма.

Обмислям, забравям, капака затварям.
Прибирам кутията в шкафа античен.
В моменти на слабост пак я отварям.
Накрая се връщам в живота апатичен...

© Лекса Джорджис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??