9.09.2007 г., 14:46 ч.

Къде си!? 

  Поезия
911 0 13
на един мечтател...


Колко пъти обръщах Земята
по оста на стремежа към теб.
Край соленото езеро "Няма те",
по вселенски самотен адепт,
си задавах въпроса: "Кои сме!?"
И дали от ядрото на атом
ни е пръснал големият взрив
две полвини живот на Земята.
И дали свободата без теб
е невидима клетка от липси.
Тишината - от пясък въже
като примка на светлите мисли.
Колко пъти се будех със вик
и вселената цялата екна...

Още скитам из нея. И ти?
Дълъг път е въпросът:
 "Къде си!?..."

© Бистра Малинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??