15.07.2008 г., 11:46 ч.

Където няма улици 

  Поезия » Друга
847 0 28
В страна, където няма улици,
заминах още като много малка.
Далече от невидимите упреци,
със няколко усмивки в чантата.


И станах тихо. Беше призори.
Табели не видях на тръгване.
Във джоба ми дрънчаха избори,
за всеки случай... за упътване.


И беше хубаво. Като на кино.
Навсякъде посоки за "напред".
Страна, която няма минало.
Страна, която търсеше човек.


Тогава спрях насред надеждата.
Така приятно беше по средата.
Със свежият привкус на срещата,
безулична, прегърна ме страната.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??