14.08.2011 г., 13:02 ч.

Към разруха 

  Поезия » Гражданска
722 1 2

КЪМ РАЗРУХА

 

... А мислех: „С края на нощта

ще свършат моите кошмари.“

Но ето, иде утринта

и с нови грижи ме товари.

 

По-лош е всеки следващ ден.

Реалността ме съкрушава.

От туй, що става покрай мен,

наистина ме дострашава.

 

Бездушието нечовешко

обгърнало ни е отвред

и чудя се  - във дните тежки

как да продължа напред?

 

Лъжи, интриги, изневери,

убийства, кражби и насилия...

Защо сме толкоз грешни твари?

  Как търпи ни Господ - милият!

 

Светът отива към разруха,

това, за жалост, заявявам.

Не съм ни сляпа, нито глуха.

И страдам.

И го преживявам!

© Юлияна Донева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??