6.10.2011 г., 14:08 ч.

Кърджали 

  Поезия » Гражданска
667 0 5

Познавам този град с родопски изгреви,
които  шепота на Арда кътат,
със аромат на билки и треви,
сред който днес към утре ще пристъпя.

През времето запазил своя пулс,
заседнал в жилите му кръстопътно,
от земна святост този край е къс.
И в мене ще остане днес. Към утре.

Ще го намеря в тайните на камъка,
сред  белите пътеки на балкана.
В светилище, горяло в мене с пламъка
на хиляди молитвени камбани.

Той грее в стъпки на тракийско минало,
които до безкрая ме отнасят.
Небето там е тежко - като вино -
да се протегна, и ще го одраскам.

Познавам този град с родопски залези
и в снежната му приказка, и в зноя.
С орфеевите напеви в сърцето си,
знам - неговото утре е и мое!

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??