6.11.2007 г., 11:40 ч.

Ледено 

  Поезия » Любовна
447 0 1

В зора от замръзнали чувства,

в сълзи от сама слепота,

ти си тръгваш - без поглед за връщане

и в този момент съм сама...

 

Аз няма да те моля да се връщаш,

това е толкоз смешно, глупаво дори,

дано сълзите си успееш да преглътнеш,

когато вгледаш се в моите очи.

 

Ти помниш ли цвета им кехлибарен,

но днес са потъмнели, остарели, може би,

не  е останало много да ограбиш

и няма просто вече да боли.

 

Дано обичаш някой много след години,

да не разбира колко я обичаш ти,

да не можеш нищо да направиш,

а тя да ти се смее и мълчи...

 

Върви сега!

Това е!

Всичко свърши!

Ледът е много, трудно се топи,

не остана нищо вече да ми вземеш

и знам, че няма вече да боли...

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??