18.01.2020 г., 8:37 ч.

Летален навик 

  Поезия » Друга
374 5 9

Зове ме път и без преструвки,
лъжи и празни обещания,
с на възел вързани обувки,
без лицемерно покаяние.

Обличам дрипавата дреха,
в торбичка е душата вързана.
Оставям им, каквото взеха.
За полет време е! За бързане.

Ще впрегна ветровете бели
и ще ме носят на крилете си.
Спести сълзливите раздели...
Светулка съм. И в мрака светя си.

Ако забравя сън, на прага,
раздай го утре -на клошарите.
Да види Бог. Да ти помага.
А мене откажи. С цигарите...

 

Че навик съм. От най-леталните.
И време ти е - за лекуване.
А аз съм волна. Малко чалната...
И си отивам...Без сбогуване...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??