24.09.2008 г., 0:05 ч.

Лице 

  Поезия » Друга
681 0 12
Някой е зашил лицето ми накриво -
на едри бодове,
с дебел конец...
И всяка мимика
от болка го присвива,
устата ми прескача - болен скакалец.

Усмивката и тя -
озъбена гримаса,
челото в белези,
и в бод до бод -
не смея да се смея - ще се спраска,
и без лице ще ходя
доживот.

Човъркам нервно с козметична ножичка,
и режа търпеливо
шев след шев...
Остават грозни дупчици,
но може би
така ще имам истинското си лице.

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??