25.02.2024 г., 11:29 ч.

Луда съм. И слава Богу! 

  Поезия » Друга
163 6 8

От брътвежите, заканите,
пулсът в гърлото ми чука.
Знам ги наизуст капаните
на етап съм – не ми пука.
И ще хукнат окрилените
делници – от обич луди.
Непокорството във вените –
спящ вулкан е, но се буди.

Щом осъмнеш ти разтресен и
аз – виновна. (не ми дреме).
Триста зими, двеста есени
чаках дявол да ме вземе!
Аз сама съм си разпятие
и най-тежката присъда.
Приеми го и това ти е.
Няма никога да бъда

мебел или грейка в спалнята,
а към печката – придатък.
Знаеш, че съм мнооого чалната,
приказка с: "И тъй нататък"
напиши си сам. Словата ми
ти оставям. Имам много.
Аз ли? Обич съм – на атоми,
луда съм. И слава Богу!

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??