9.07.2019 г., 9:17 ч.

Лято е 

  Поезия » Пейзажна
459 0 0

Тихо се спуска нощта

от изумрудното небе.

Звездите изгряват бавно

една по една

и галят земята с лъчи

нежно като малко дете.

Цветята повдигат

уморени главици.

Сладко запяват

пъстрокрили птици.

Достолепни дървета

си отдъхват тежко.

А човек щастливо рече:

„Плодовете зреят

и хляб се пече.

Нищо, че е жежко.

Лято е.“

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??