23.06.2009 г., 1:51 ч.  

Другата истина 

  Поезия » Гражданска
1244 0 38


 

 

" Колко му е да кажа:
Нямам Родина! Бягам!
Само че тук съм раждана
да съм жертвено агне." Цвета Иванова

Ти оставаш не като курбан –
никой няма с твой живот да плаща.
В сянката на стария Балкан
днес Родината ни тайно плаче –

и за тебе, и за всеки друг,
който врътна ключа и замина –
да потърси по-достоен труд
някъде в далечната чужбина.

Не, че е предател, ренегат –
просто има право да избира;
 просто времената се менят
и България това разбира.

Тя отвори граници, врати,
с благослов изпраща и посреща.
Ще се върнат и ще им прости,
даже стъпките им да са грешни.

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??