Любов - изтръпване и слабост,
любов - емоция без грим.
В живота си частица радост
дори за миг, неуловим!
Връхлиташ в сърцето уморено
нечакана, неканена, сама
и времето се втурва запъхтяно,
препуска с нова честота.
Пронизваш със стрели съдбовни,
как страдам, а не мога да умра,
дори спасение не търся
и сякаш друга съм сега:
ранима, слаба, заслепена,
протягаща към теб ръка
и гордата царица наранена
е просякиня в любовта...
© Nina Toshich Всички права запазени