25.07.2020 г., 11:03 ч.

Любов до клетъчна мембрана 

  Поезия » Любовна, Друга
929 2 2

Пътуване. Мълчание във влак.
Дихание на цвете от Балкана.
Желание да се обикнем пак
до дъното на клетъчна мембрана.

Ухание на мъж и на жена...
Послание, което се разбира:
опиташ ли веднъж от любовта,
самата тя в студа ще те намира.

Планираме си дните по конец:
сълзите, веселбите и мечтите.
Затваряме очите – и снежец
нашарил е душите и косите.

Животът си отива, той лети...
Обичай го до болка и полуда!
Животът е красиви висини
и литнали в сърцето пеперуди!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??