18.04.2024 г., 23:41 ч.

Любовен дъжд 

  Поезия » Любовна, Друга
76 6 7

След поредната среща дъждът 

ме измокри до кости,

но от него не хванах ръжда -

издръжлива съм доста. 

Колко пъти над мен е валял 

като сага епичен, 

като звуци на нежен роял -

всеки път е различен. 

Сред тълпата се спусна към мен 

и целуна ме страстно. 

Не изглеждаше никак смутен, 

само малко пораснал. 

 

Аз го чакам да мине от тук 

като пролетно чудо.

Щом дочуя звъна на капчук, 

хуквам вън като луда

и прегръщам треви и цветя 

под дъждовните ласки.

Не умея любов да пестя, 

изгорих всички маски. 

Пих от шепа дъждовна вода 

и лицето ми светна. 

Почнах думите в стих да редя -

щедри, топли и цветни. 

 

 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??