Пленително тази нощ светят звездите,
мелодия нежно звучи във душите,
елхата, окъпана в злато, блести
и Коледен дух във сърцата трепти.
Прекрасна магия в нощта се вселява
и някак душите ни в миг завладява,
в огнището коледен огън гори
и пламък в сърцата разпалват искри.
Закътани блянове пак оживяват
и спомени светли отново навяват.
Божествено сякаш е всичко почти –
на Коледа просто се сбъдват мечти!
Но тези вълшебства не са пред очите,
тях носим ги вътре, в душата са скрити.
Когато прозрем и усетим това,
тогава ще видим навред чудеса –
в усмивката детска, в очи на приятел,
в лъчите на слънцето, в полъх приятен,
в любимата песен, във книга, и в жест,
в поникнало цвете, във благата вест,
във топла прегръдка, в домашно огнище,
в ефирно докосване, в чувство най-чисто,
във поглед копнежен, в човека любим,
във святата обич, в това да дарим…
А Коледа жива е, блика магия
и с радост обзема ни нежна стихия.
В сърцата пробужда се днес обичта –
проводник безценен за рой чудеса!...
Веси_Еси (Еси)
© Еси Всички права запазени
Сиси, разпръснах малко коледен прашец. Дано да е стигнал до теб. Благодаря ти!