1.05.2012 г., 19:20 ч.

Магията на мандрагора 

  Поезия » Философска
950 0 13

Магията на мандрагора

 

Златогривата пролет омайва.

С багри ледени зима вещае.

Град и чума нарича нехайно.

Безутешни пътеки дълбае.

 

Сиви вълци в очите ù бродят.

Злобно вият. Предричат бедите.

Черни птици се реят на воля

в среброоката мощ на звездите.

 

Този дом, омагьосан, пустее.

Лешояди из двора шушукат.

Онемяло, огнището зее.

А в улуците вятър се щура.

 

Тук, под прага се гуши, вирее

мандрагора нащрек. И блещука.

 

© Плами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??