25.04.2010 г., 17:45 ч.

Maйска евхаристия 

  Поезия » Пейзажна
473 0 4

Maйска евхаристия

 

 

Паркетен лъв - блестящ, безупречно галантен -

отново месец май дойде и ме прегърна.

Закичи ме с омайната си свастика.

Огъна се докрай сърдечната ми струна

като омекнал ластик.

 

Подхвана ме под кръста със люлякови длани

и шеметно ме завъртя във пирует.

Заложил в жестове и погледи капани,

примами ме като пчела със мед.

 

Разкършиха се флиртове, забежки стари,

кръвта загорска в мен припламна диво.

Разляха звуци медени кавали,

душата рипна, заситни игриво,

 

Игриво заситниха ветровете.

Подскочат мъжки и с юнашко "иху!"

земя докоснат със колене.

Снага разкършват и дърветата зелени

и даже цветна кърпичка развява

неравноделно скромната тинтява.

 

Кръжат в простора дивни  чучулиги,

с кресчендова радост обливат

божура карминен, синчец и радика,

дори къдроглава  коприва.

 

Край мене пияни пчели, пеперуди

разнасят с блаженство любовни послания.

През май камънаците даже са луди

и парят от скрити желания.

 

Във огледалото небесно се оглежда,

въртейки се, кокетката Земя.

Прехласната от чудната одежда,

по майски влюбена във нея занемя.

 

                                                              Диана  Загора

 

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??