17.08.2013 г., 17:20 ч.  

Малкият тоталитарист 

  Поезия » За деца
324 0 2

МАЛКИЯТ ТОТАЛИТАРИСТ

 

Когато в епохата бурна

Обличат царете в рае,

Той с устрем в живота се втурна

И своето място зае.

 

Застъпи на трона си здраво,

С умение всички сломи –

Усмихнати викаме: „Браво!”

В краката му лазим сами.

 

Храната в леглото се дава,

С количка го возим навън.

Одежди от внос получава,

Треперим за сладкия сън.

 

Умее по начин приличен

Душата да вади с памук.

Възниква въпросът логичен:

Щастлив и защо ли съм тук?

 

Така е! Неверни, елате!

Това не е никакъв трик –

Дете е и казва ми: „Тате”,

А аз се усещам велик!

 

23.06.90

© Динко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??