30.01.2024 г., 9:24 ч.

Маскен бал 

  Поезия » Философска
295 2 7

Всичко грозно скрито е зад маска,

но и всичкото красиво - също.

Зад навярно лицемерната окраска

разкривам що ми е присъщо.

 

Всеки крие личната си слабост

в изкривените от маската контури.

Придава си пред други важност

и слабостите гледа да затули.

 

Оглеждам се в тези сиви лица, 

еднакви зад маската изглеждат.

А трудно докосваш чужди сърца,

ако не дадеш в теб да се вглеждат.

 

Маскен бал играем от много тревоги

и смъртта изглежда дори раболепна.

Не мисли черногледо за твойте неволи

и усети как тогаз сърцето ти трепва.

 

Сгърчен прегъвам се от натиска околен

и от пръстите изсмуквам последни напъни.

Играя сякаш в някакъв филм средновековен

и трудно се измъквам от всичките капани.

 

Притиснат съм отвред, но аз се боря

духът ми щом не е отнет

ще продължавам силно да се моля

дори да съм пишман поет.

 

Ще преподреждам думите в главата си

и маските една след друга аз ще свалям.

Дори да сгъна под натиска краката си

и да рискувам цял да се окалям.

 

Рискувай и живей!

Едничък само избор имаш! 

Ако ли не пък - полудей!

Безцелно с маска си отиваш....

 

© Кух Пън Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??