17.07.2024 г., 3:59 ч.

Мастило 

  Поезия » Любовна, Еротична
80 0 0

Ще ми липсваш и днес, и утре, и както вчера,

римите преплетени в куплет,

рисуват образа ти блед,

върху вестникарската тънка хартия и с любовен силует,

свличам се на леглото върху белия чаршав

в твоя плен. 

 

Гледам страниците, страстно,

гледаш ме и ти

през редовете избледнели, и с очите твои тъмночерни,

наблюдаващи ме с изтезаващ поглед и желание за мъст,

събличат дрехите ми като падащи листа от старата липа навън.

 

Шепнеш ми нашето минало и моето настояще,

преплитащи се едно,

а бримките от създаващото се незнайно бъдеще се нижеха

в голямо оплетено кълбо. 

 

Стоиш покорно,

скрит зад финални букви и с очите черни, 

влажни размиваш буквите от последния абзац.

Мастилото разлято образува петна върху моята душа.

 

Затварям книгата в три през нощта и я прибирам в шкафа

на моята пълна душа. 

© Теодор Владев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??