11.10.2021 г., 17:18 ч.

Мечта 

  Поезия
525 5 9

За сбогом ти помахах със ръка, 
а ти хлътна, като сянка в тъмнината
и срути се отгоре ми дъжда,
като прегръдка на добър приятел.

 

Заблестяха локвени петна, 
и сред тях небето - на парцали. 
Една луна, протегна зла ръка, 
и мигом тротоарите запали. 

 

А вятърът изкашля две листа, 
от мрака на угасналите клони - 
в един отчаян миг от вечността, 
че се обръщаш, даже ми се стори... 

 

Продъни се среднощното небе! 
Удави и последната звездица... 
Само аз в проклетото градче, 
дъждолеех облачна водица. 

 

И се сливам тайно със нощта - 
дъждът нарамил, да си тръгна, 
сред кратери от локвени петна 
ще търся начин да те сбъдна.

© Добри Бонов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??