18.11.2022 г., 16:29 ч.

Многоточие след епиграф 

  Поезия » Строги форми
188 1 3

МНОГОТОЧИЕ СЛЕД ЕПИГРАФ

 

Подирих тишината в думи,

дъждовни ръкописи четох

и предох яворова шума,

и пих от бликащата есен,

 

събирах кестенови перли,

зелен шептеж и стон на здравец –

зимъс за болки и за нерви,

за чай – когато ми потрябва.

 

И в нежна плесен уловено,

безсилно слънцето се мята,

Знам, скоро ще заспи земята.

 

Но ти си тук – нали? – до мене...

Не са ми нужни сан и злато,

щом с любовта ти съм богата.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??