23.08.2020 г., 7:42 ч.

Момичето и Морето 

  Поезия
898 8 12

Подай ръката си, Момиче,

за да се влея в твоя пулс.

Лазурните лъчи се стичат,

по устните ти с плодов вкус.

 

И нека бризът лудо роши,

косите ти като вълни.

Немирник e – нахално проси

с разюздените си игри.

 

Морето жадно е за тебе,

очаква нежната ти плът.

Разчувствано ще те обземе,

припряно за пореден път.

 

Ще отнесе до хоризонта,

русалковото тяло пак.

Усмивката бленува, твойта,

ти само дай с очите знак!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??