Дойдох, брате мой,
и таз година
да те уважа,
да те помина,
цветя да сложа,
да прелея гроба,
да споделя с тебе
моята тегоба.
Апостоле, мили,
откак съм тука
прииждат хора,
не ще е скука,
баби, дядовци
в ръце с плакати,
с черни качулки
маскирани ренегати.
Виждам само,
че сме малцина,
зарад теб дошли
и за Родина!
Скоро думата
ще вземе Башът,
той дели ни
на ,,нашът - вашът",
а го избрахме
да бъде обединител,
на всички онеправдани -
Ангел - спасител!
Виж ги отгоре -
орел, рак и щука,
за своето ,,Аз"
дошли са тука,
но ти им прости,
както майка на децата,
ще мине време,
ще осъзнаят нещата,
само да не е късно
за нашата Родина,
защото чедата й
се раждат в чужбина!
Преди да кажа
сбогом, брате мой,
дай прошка
и на народа твой,
че от опиянение или заблуда,
грешката си не разбрал
кой за водач
пак си е избрал!?
Мене ме чакай
чак догодина,
пак ще дойда,
пак да те помина!
© Никола Яндов Всички права запазени