2.09.2010 г., 9:12 ч.  

Молитва 

  Поезия » Друга
1547 1 37

Запалихме пожари по земята.
Изсякохме вековните гори...
И трябва ни един случаен вятър -
искри да пръсне, да ни изгори.

Измислих си крила и литвам, Боже -
да стигна искам твоя светъл храм,
с въпросите си да те разтревожа 
и отговори да получа там:
  
Защо си ни създал от проста глина,
та мъдростта вирее трудно в нас?
Човекът много църкви е издигнал,
но Вярата докрай не опозна.

Да беше те допуснал във душата си,
не би оставил кървави следи.
Смили се, Боже, слез пак на Земята -
по твоя верен път ни поведи.

 


    

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??