28.01.2020 г., 7:50 ч.

Море под клепачите 

  Поезия » Любовна, Философска
428 2 1

 

Ти да не мислиш, че с теб пък можем

да бъдем щастливи в живота, заедно?

Аз съм с характер, ужасно сложен,

и от много горещото, правя хладно.

Даже не знам защо пиша стихове 

за любов и съдбовни клетви. 

В мен отдавна от празното тихо е. 

Имам грозно минало за наследник... 

Тъй, че дай да не правим планове! 

То е ясно, че за поет всъщност ставам. 

Нямаш идея как ме сърбят дланите, 

да напиша - Край! Стига! Ще ви забравя! 

Ала нямам подобна амнезия... 

Все още имам море под клепачите. 

Душа свърши. Не свършва поезия. 

Поотделно ще я изплачем... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ни душа свършва, ни поезия! Ще си ги отнесеш в други селения и пак ще пишеш, защото, онова, под клепачите, няма да изчезне! Такава ти е орисията!
Предложения
: ??:??