8.12.2019 г., 7:45 ч.

Морето във очите ми... 

  Поезия » Любовна, Философска
615 4 3

 

На мене ми е тясно под звездите.

Нагледах се на влюбените залези.

На Лунни дъждове се пренаситих.

И винаги ръцете ми са празни...

Наслушах се на шепота от вятъра.

На свирещите бури и вълните.

Морето никога от мене не избяга.

Морето е останало в очите ми... 

А исках, много исках да съм с тебе. 

Да свършат всички болки и терзания. 

Да бъдем волни птици под небе, 

а не да ни разделят разстояния. 

Сега съм дълготраен. Като дъжд - 

от есенна и тягостна досада. 

Целува ми се. (С дързостта на мъж), 

a теб наистина, болезнено те няма... 

 

Danny Diester 

(Стихопат) 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

От средни стойности живот зашит,
с дебелата игла изкърпва дните...
И няма сила в теб да заглуши
порязващо как чупят се мечтите!
Колетът ще тежи след двайсти грам... ...
  609 
"Сега си дълготраен, като дъжд",
ръждясал спомен с болката живее,
огрее ли Луната, изведнъж,
в сърцето арфа сребърна ще пее.
Насън изкупвал нечия вина, ...
  795 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??