21.02.2018 г., 22:25 ч.  

Морска картина 

  Поезия » Пейзажна
665 2 4

Лодка се клатушка във морето 

със опънато едно платно.

Блъскат я вълните ту игриво,

ту заплашват я със сбръчкано чело.

Старият рибар ту дреме сладко, 

ту стряска се и скача на крака,

прозява се, мустака суче бавно

и пали дървената си лула.

Той, цял живот така е свикнал

със въдица в едната си ръка,

да бори се и цепи през вълните

и хвърля котва на познатите места.

Делфините са негови другари,

а вятърът и майка и баща,

насочва го той все направо

и спира, да напомня реалността.

Да бяхме всичките рибари,

животът щеше да е вечен танц,

да се клатушкаме над морските корали

и тънем в приказен захлас!

 

2010 г.

 

© Йоана Акрабова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??