16.06.2021 г., 14:44 ч.

Моряшки тежнения 

  Поезия » Друга
191 0 0

 

Моряшки тежнения

 

И казах си:

... тръгни, приел поканата

за Вечност в океаните

и покръсти се в пяната –

с вълните, разлюляните...

 

И пожела х си:

... живот в страстта и необята

на стихийната вселена,

люлееща във транс водата –

безкрайната... Синьо-зелената...

 

Но о́ще затъжих:

... понеже аз съм като птиците:

и бряг ми трябва във Стихията,

където с болка във зениците

там скъп човек да ме укрие...

 

16.06.2021./Едно време в Океаните

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??