25.03.2009 г., 13:35 ч.

Моят град 

  Поезия
506 0 2

                                    Моят град

 

Дунавът син и златното ширнало се поле,

звездите над древната кула

и тихият глъч в малкия град,

е кътче скъпо в моята душа.

 

Градът, в който родих две прекрасни деца,

градът, в който вярвах и живеех с любовта.

Уютният дом, давал ми сила и топлина

през цялата младост до зрелостта.

 

Тук за мен винаги има мир и тишина

за моята неспокойна душа.

 

Родителите ми скъпи

почиват в мир в неговия край,

в моя град, ненаживяла се до край.

 

С майчина ласка и закрила от баща

мечтаех за непознати и далечни места,

мечтаех за слава,

за щастието като безкрай,

с отворени очи гледаше

моята детска душа.

 

Където и да съм,

винаги ще се връщам при теб,

мой скъп и любим град. 

© Кети Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много искрено и топло, но за да стане стих му трябва още работа !
  • топъл текст, но не е "поезия"... съжалявам!
Предложения
: ??:??