8.11.2011 г., 13:38 ч.

Моята борба 

  Поезия » Гражданска
356 0 2

Моята борба

 

Обществени клещи духа ми притискат,

борбата за въздух е тъй безконечна!

Дали да се дам или рискът ми стиска -

това е дилема човечна и вечна?!

 

Наложени норми поставят прегради,

ръце зад бюра лабиринти издигат,

тълпи от невежи строят барикади,

лъжи от екраните в розово мигат!

 

Джуджета с кесии зад ъгъла дебнат,

фуражки погребват Процеса Мисловен,

орляк паразити медец ще си гребнат,

а крият Прогреса в лайната заровен!

 

Варосани манти към джоба ми кимат,

с отрови ме тъпчат и правят зависим,

трибуквени групи душата ми взимат

и всички ме искат покорен и хрисим!

 

Но въпреки всички житейски несгоди,

жадувам да зърна отвъд хоризонта!

А щом тази мисъл сърцето ми води,

докрай ще остана в окопа - на фронта!

 

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??