21.12.2016 г., 21:14 ч.

Моята Муза 

  Поезия » Хумористична
732 0 9

 

                                                             Моята Муза

 

 

                                             Да пиша слаби стихове не искам,

                                             то  кой  ли  иска,  ала за беда,

                                             тя  мойта  Муза се оказа  стисла,

                                             не  дава  вдъхновение  така.

 

                                             Опитах  с  алкохол  –  не пие !?

                                             Със сладки, с торта, все пак е жена,

                                             а  тя  не  ще  отбой  да  бие,

                                             нацупи  се  и  взе  че ...  отлетя!

 

                                             Тогава пробвах се  без  нея,

                                             и  бълвах рими без  да спра.

                                             Получи  се: - Горкичката хартия,

                                             не  заслужаваше  това.

 

                                             И  тъй,  реших се  –  ще я чакам,

                                             не  може  вечно  да  е  с  друг.

                                             а сбърка ли да влезе в мойта стая,

                                             ще  я  накарам  да  остане  тук.

 

 

 

                                                                                  21/12/2016 г.

© Христо Паничаров Всички права запазени

Не е в моя стил, но пък е Коледа и нека ни е весело!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми! Така е! Музата не се гони, но дойде ли -не се пуска!
  • Ааа, не, това се отнася за моята муза! Една такава непостянна... хич не умея да я подмамя...
  • Поздравления за свежото стихче, Ицо!...
  • Не ми се струва твоята Муза да е отлитала някъде. Поздрави и усмивки и от мен!
  • Благодаря Ви приятели, признавам си че идеята идва от Володя Висоцки, но пък хумора си е лично мой.
  • Усмихна ме Христо,явно и музата има нужда от отпуск, възможно е да е на ски или спа и да събира емоции.После ще се върне и ще те връхлети Поздрав!
  • Усмихна ме.Ще дойде тя и тогава няма да можеш да се отървеш от нея. Поздрави!!!!
  • Днес явно е ден на стихове за Музите. Много ми хареса стихчето. Браво, Ицо!
  • Имам усещането, че твоята Муза никъде не е ходила, гледай да не я изпуснеш! Развесели ме, Христо, поздрав!
Предложения
: ??:??