5.02.2019 г., 23:33 ч.

Мрачини 

  Поезия
319 0 1

 

 

 

 

Оловносиви небеса,
под тях денят потъва,
там птици не летят -
крилати риби плуват ...

 

В моята затънтена душа
аз се блъскам без посока,
доброто диря, а настъпвам зло -
катеря своята Голгота ...

 

Още малко ми остава
до тези мрачни небеса,
като риба там ще плавам
с пораснали от мъката крила ...

 

На воля ще си поскитам,
свободен от тоз скрипец,
който ме тъй притиска
в жертвеника - аз агнец ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??