22.05.2014 г., 17:53 ч.  

Мълчание 

  Поезия » Друга
394 1 9

В красиво мълчание бавно се скривам.

За всичко говорят без думи очите.

В безмълвния свят тиха радост откривам.

На нямото слънце прегръщам лъчите.

 

Едничък жест често е цяла поема.

Излишни словата от устните бягат.

Безшумните мисли мълчат примирено.

И ново бездумие в чувствата ляга.

 

Поспрете! Стаете се в мъничка капка,

във нежна власинка, във точка зелена,

на дребния жълъд във чудната шапка.

Млъкнете - да чуете тая Вселена!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??