13.08.2008 г., 0:29 ч.

Мъртъв сезон 

  Поезия
720 0 15

                                   Мъртъв сезон за думите.

                                   Свидливо е на чувства времето.

                                   Окъселите обещания

                                   сгъвам в куфари,

                                   с които няма да тръгна за никъде.

                                   Миналото е урочасано.

                                   Вехне и линее в душата ми.

                                   Синьото мънисто в твоя поглед

                                   не помага против уроки.

                                   Люлея нозе на прага

                                   и съзерцавам слънцето.

                                   То изпепелява

                                   всички мои посоки.

                                   Пиша с пръст в пепелта им

                                   само едно име.

                                   После го заравям

                                   и стъпвам отгоре му.

                                   Още пари.

                                   Изгори ходилата ми.

                                   Люлея нозе на прага

                                   и проклинам слънцето.

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??