Във теб със някаква магия
събрал е Бог и красота,
и буйна, прелестна стихия
от извора на любовта.
Любов нестихваща, дълбока
като пожар във теб пламти
и младостта като потока
непресъхваща блести.
А в очите е изгряла
лазурна, чиста светлина,
сякаш там се е събрала
цялата небесна синева.
Душа красива, необятна
като чист, божествен храм
за грях и прошка свята
място вечно има там.
И във теб със нежна сила
от страст и мъжка и гореща
природата е съхранила
истинска любов човешка.
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени