25.02.2012 г., 1:30 ч.

На един забравен старец 

  Поезия » Гражданска
532 0 3

                 От пресата

                "Край Околовръстното шосе бе намерен

                  възрастен мъж на около седемдесет години..."

 

Не го поискахте,

изхвърлихте в боклука

стареца като ненужна вещ.

Торбичка с вехти дрехи,

две ръце напукани,

очите му  изгарят  като  пещ.

Седи безпомощен и онемял до пътя,

летят край него лъскави коли,

зрънце надежда във душата си е скътал,

макар че много, много го боли.

Ще спре ли някой хляб да му подхвърли,

открил тъгата в уморените очи?

Как трудно се преглъщат сълзите и хляба,

засища залъка, макар и да горчи.

Смрачава се, а старецът все още

на камъка край пътя си седи.

Пристъпва тихо идващата нощ,

за да  го стопли с одеяло от звезди.

 

© Юлия Барашка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Есенно тъжни
    изнизват се дните ми...
    Старост нерадост.
  • Трогателно!
    Човек може да се окаже в такова положение и без да е стар. Жестоки и хазартни са законите на живота.
  • Браво,Юлия!!!
    Хубав и много тъжен стих!
Предложения
: ??:??