13.05.2012 г., 18:43 ч.

На една занемарена сграда в центъра на Русе с надпис (България) 

  Поезия » Гражданска
668 0 3

 

С потрошени врати и изкъртени панти

цяла сграда стои и си гледа на карти,

за да знае каква ще и бъде съдбата

в центъра на града близо до общината.

Никой нищо не прави и смирено мълчи

пред строшените брави, чупещи се “сами”,

от безброй  специалисти, мислещи само как

да откраднат и малко от метала за скрап.

С потрошени стени и изкъртени панти

стара сграда стои, сякаш е за разпалки,

а над нея стои надпис, пълен със болка,

който казва, уви, всички сте за оборка.





 

© Веселин Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Никой нищо не прави и смирено мълчи!
    Много истинско и вярно с реалността!
    Тряба да се поучим от други наций, но уви!
    Поздравления за гражданската позиция и стих!
  • !...
  • Поздравявам те за този стих, адаш - Русе не заслужава това!...
Предложения
: ??:??