Пред хлебарницата в сéло,
десет баби се събрали.
Със забрадки на главите
те оправят новинѝте.
А пред тях незнайно внуче
с нови дрешки пременено.
Хем подскача, хем се суче,
като ѝстинско вретéно.
Ти на кой си,баба тука?
Откъде ти е родáта?
На Цветан ли беше внука?
И живееш до реката?
Как се казва твоят татко?
Майка ти е адвокат?
Май прилича ми на Статко!
Не, ма! Той е много млад!
На Синѝгерите* мяза,
виж му сините очи!
Чедо, имаш ли сестриче?
Тия пълни са с пари...
Аз дошъл съм хляб да купя,
не на разпит пред съда!
После залче, ще отчупя
и ще хукна към дома!
© Хари Спасов Всички права запазени