26.01.2023 г., 6:51 ч.

На леля ми 

  Поезия » Философска, Гражданска
193 0 1

                                          На леля ми

                                   (на Гинка Миленова)

 

 

Моята леля добра вече я няма

и тъгата и мъката ми е голяма.

За нея остана ми само спомена,

за една силна жена, майка добра!

 

И когато се завръщам в родовата къща,

пак ще поглеждам отново да те зърна.

Ще те очаквам и спомена ще се завръща

и ще скрия сълзите си, и ще се обърна.

 

И ти моята леля ми беше утеха една,

силна жена но с изстрадала душа добра.

Тръгна си внезапно но остана в моята душа

и ще оставиш в нас и в сърцата ни диря една!

 

И ние всички навели сега своята глава,

ще си спомняме за теб с обич и с тъга.

А ти лельо ще ни гледаш от небето сега

и ще ни напътстваш в бита ни и в живота!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??