2.04.2021 г., 7:41 ч.

На майка и татко 

  Поезия » Гражданска
417 1 2

На майка и татко-с поклон и благодарност

 

 

Не съм по своя воля аз роден.

И не по своя воля ще умра!

Обичам го! Обичам този ден!

И ще го обичам до смъртта!

 

Дали го искам никой не попита!

Ей тъй, случайно съм се появил!

И до днес аз щеше да се скитам

но някой мен ме беше подслонил!

 

Обикновени хора ме приеха,

направиха ме с радост техен син!

Грижите за мене те поеха!

За тях аз бях дете! Единствен син!

 

Над мене бдяха в радост и неволи!

Със мене бяха в трудни часове!

Учеха ме да съм мъж със воля!

Да се гордеят с тяхното дете!

 

Дали успях? Опитах се! Така е!

И оправдах ли грижите, не знам!

Но аз съм благодарен! Господ знае!

Без тях с приятелите не съм сам!

 

20.03.2021 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??