6.07.2017 г., 0:30 ч.

На морето 

  Поезия » Любовна
2514 13 24

На морето

 

Ти приличаш безумно на мен –

мълчаливо в просторите кротки,

ала литне ли вятър студен,

преобръщаш рибарските лодки.

 

Синя рокля обличаш си днес

и наплиташ я с бяла дантела,

но разголваш плътта си нощес

и си лягаш в самотна постеля.

 

Ти си буря, когато болиш,

топли длани, когато се радваш.

Стенеш в песен, разтапяш се в стих,

раковини-мечти подаряваш.

 

И се влюбват в безкрая ти син,

в хоризонт непознат и опасен,

а очакваш ти своя любим,

закопнял за брега ти прекрасен…

 

 

 

© Деница Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??