Jul 6, 2017, 12:30 AM

На морето 

  Poetry » Love
2536 13 24

На морето

 

Ти приличаш безумно на мен –

мълчаливо в просторите кротки,

ала литне ли вятър студен,

преобръщаш рибарските лодки.

 

Синя рокля обличаш си днес

и наплиташ я с бяла дантела,

но разголваш плътта си нощес

и си лягаш в самотна постеля.

 

Ти си буря, когато болиш,

топли длани, когато се радваш.

Стенеш в песен, разтапяш се в стих,

раковини-мечти подаряваш.

 

И се влюбват в безкрая ти син,

в хоризонт непознат и опасен,

а очакваш ти своя любим,

закопнял за брега ти прекрасен…

 

 

 

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??