21.08.2007 г., 22:47 ч.

На морския бряг 

  Поезия
1126 0 10
           На морския бряг

Звездите блещукат в небето
и пръскат топли искри.
Студено и тихо, морето
разбива в скалите вълни.

Гали горещия пясък
и с нежност нашепва: "Ела!",
взема от звездния блясък
и краси в тъмнината нощта.

Плажът е тих и самотен,
няма на кея рибар.
Сам и сякаш бездомен
издига се морският фар.

По пясъка стъпвам аз боса
и бавно, безмълвно вървя,
не спирам, а вълните докосват
като коприна босите крака.

Но ето, че сядам на топлия бряг
и гледам навред тъмнина,
проследявам със поглед морския бяг,
с наслада въздъхвам - тишина!

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??