17.04.2013 г., 10:55 ч.

На татко 

  Поезия » Друга
723 0 0


Приседнах тук под тази сянка

На бащината ми липа
И от умора в нежна дрямка 
Там ароматът ме приспа...
 
И чуден сън аз засънувах
За топъл пролетен рефрен.
За татко беше и бленувах 
За тоз отдавна минал ден. 
 
Видях как звучно си свирука
И чука здраво да върти.
Пак нещо майстори той тука -
"Ех, татко, стига! Почини!"
 
Усмихвайки се, казва нежно:
"Не може, дъще, разбери! 
На мен ми трябва тук надлежно,
Стената да се изгради!"
 
Усмихвам се... Нали разбирам 
Защо е всичкото това,
Нали за тебе аз намирам,
Че силен си като скала! 
 
И тъй, унесена в усмивка 
Отворих бавно аз очи 
И някак си в оназ завивка 
На детство топло ме пови... 
 
И ето, татко се прибира,
Поглеждам белите коси
И, Боже, пак дъхът ми спира
От топлите, добри очи...
 
Такъв е моят татко! Весел!
Живот в неволи е живял,
Но знае радостната песен 
На радост, тъй и непознал! 
 

© Маргарита Мирчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??