15.11.2015 г., 20:05 ч.

Надежда в мрака 

  Поезия » Друга
667 0 1

Неназовима нощ дойде в сърцата ни.

Не даваме любов. От предвидливост. 

Голи зъзнем, стаени в самотата си- 

свидливо скрили сме и двете ризи. 

 

Мерим улиците, молим се за щастие-

да дойде то, да ни спаси нанякъде.

Мълчим и своя влак във мрака чакаме.

 

... В такава нощ, за жалост, няма влакове. 

 

 

Сезони идват, бързат, заминават, 

мени се месецът, денят, годината.

Сърцата ни са черна нощ обаче,

а времената вътре са застинали...

 

*** 

 

Но за чие добро да губя вяра? 

Всеки живот с надеждата се ражда. 

 

Така твърдят - избирам да повярвам - 

дори след страшна нощ денят изгрява.

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??