1.09.2009 г., 12:05 ч.

Най-добрите помощници 

  Поезия » Друга
556 0 6

Под стария орех открих

две гребла, легнали до мотиката,

славей там пееше стих,

разпъвайки яростно тихото.

 

Като птици, събрани във ято,

три деца се заслушаха в дядото,

с приказка за земите богати

там се скриха от топлото лято.

 

Тъй горещо бе, сякаш последно,

свойте жълти лъчи ще изпръска

слънцето, но луната посегна му,

в опит лятото май да откъсне.

 

Беше в светло зелено ливадата,

беше в люто червено пипера,

бузите им, по-сладки от ягоди,

от дола с жабите потрепериха.

 

И грабнали пълните кошници

със мъничките свои ръце,

тези буйни ръце са помощници,

най-добрите ... тези на дете.

 

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??