30.09.2017 г., 0:15 ч.

Най-важните неща 

  Поезия » Друга
471 2 15

Сега съм тук и има ме,

но няма да е все така.

Затуй ги пиша тия

важните неща.

След мене някой ще ги прочете,

ръка ще махне и ругае.

Ще смачка старите листя.

В боклука, ще ги хвърли.

 

Това са важните неща:

 

Капчица от дъжд

и ромол на поточе.

Зеленото на кестена

и синьото небе.

Тревата прясно окосена

и лястовиците тръгващи

на юг.

Реката тичаща надолу

и пясъкът в краката ни.

Да ходиш сам и дишаш,

да чуваш песента на птици

Морето, мидите, вълните.

Изгрева в очите ти!

Луната, пълна и голяма.

Звездите вечни и далечни!

Снежинките по черните коси

и твоят смях и глас.

Това, че още ме търпиш,

пазиш "огънят" на къщата.

И кучетата гладни

на завет нейде прислонени.

Незнаещи ни майка

ни баща, чакащи

да спре дъжда.

Смехът на нашето дете

и първите му стъпки.

Това, че живота продължава

и никой няма да го спре!

 

18 .10.2015

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??