15.03.2020 г., 22:44 ч.

Намерих те! 

  Поезия » Любовна
1014 1 2

Намерих те!
Свидна


Намерих те след толкова години,
загубена във времето назад,
сред наниз от копнежи и от рани,
сред есенния кървав листопад.

Намерих те сред звездните порои,
във шепите на падналата нощ,
в тихото на лунните покои
и в ласката на вятърния танц.

Намерих те и чудото се случи,
трепереща нощта се затаи
и само песента на два капчука,
по струните сърдечни зазвъни.

Намерих те по топлите ти устни
и в погледа открехнал сто врати,
в оня миг заключил цяла вечност,
сърцето ми, където те откри!

© Евгения Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??