Нашите деца сключват сделки със Смъртта
По сивите улици и бляскавите булеварди
се лутат нашите Деца и сключват сделки със Смъртта!
Млади, горещи сърца - луди в мечтите!
Та те са още Деца - но вече са стари...
Лутат се по сивия мрачен паваж -
сенки са тъмни и празни - олюляват се...!
Търсят в белия прах своя мираж,
но какво получават?!
Тъжни са. Лутат се. Нервни са! Търсят!
Молят се на всеки следващ миг...
а идва Тя... Смъртта... дебне ги по сивите паважи!
После откриват - вземат! Изпиват!
Потъват в унес - неизслушани, нахокани, но не забравени!
Тихи са... Залитат... Спят... Тръгват и минават през "мечтите".
Самота... Покой и ... Край! - Сделката е сключена!
Те - Децата ни купиха си от Смъртта билет за "Рая"!...
Те - Нашите Деца! - По улиците сиви и лъскавите булеварди...
... неизслушани!
А ние можем ли да прогоним нея - Смъртта?!
© Сашка Нешева Всички права запазени